Pluijmessay centraal in bundel Theaterboek

Op 30 juni 2017, tijdens de afstudeerdag van HKU Theater, presenteerde uitgeverij Theaterboek de nieuwe bundel, getiteld Hitte. Centraal in deze bundel staat het essay van René van Dijk, Pluijmwinnaar in 2016. Arthur Schmidt van Theaterboek reikte de eerste exemplaren uit aan docent Anouk Saleming en de afstuderende studenten van Writing for Performance

Zij zorgden voor de theaterteksten in deze bijzondere bundel, die voor het eerst niet alleen thematisch maar ook binnen de gekozen ‘arena’ een geheel met elkaar vormen. Dit sluit aan bij het onderwerp van de scriptie waarmee Van Dijk De Pluijm won, namelijk world building.

Anouk Saleming en Arthur Schmidt tonen het eerste exemplaar van Hitte, met daarin het Pluijmessay van René van Dijk.

Onder de noemer De Nieuwen brengt Theaterboek ieder jaar een bundel theaterteksten uit van afstuderenden van de schrijfopleiding. De jaarlijkse winnaar van De Pluijm krijgt de betaalde opdracht voor het schrijven van het thema-essay van deze bundel. Door het jurybesluit van dit jaar zullen in 2018 niet één, maar twéé Pluijmessays worden geschreven.

Benieuwd naar de bijzondere bundel Hitte? Je kunt deze aanschaffen via de website van Theaterboek of via bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *