Eerste Pluijmessay verschenen bij Theaterboek

Op 17 juni, tijdens de afstudeerdag van HKU Theater, presenteerde uitgeverij Theaterboek de recentste bundel in de serie De Nieuwen. Naast eenakters van afstuderende studenten bevat deze bundel ook het allereerste Pluijmessay, geschreven door voormalig Pluijmwinnaar Hester Zijlstra.

Arthur Schmidt van uitgeverij Theaterboek presenteerde de nieuwe bundel tijdens de diploma-uitreiking van de opleiding Writing for Performance, en reikte de eerste exemplaren uit aan de afstuderende studenten.

de nieuwen 2016De Nieuwen is een serie bundels met dramateksten van afstuderenden van deze opleiding, en bevat dit jaar voor het eerst ook een bijdrage van de Pluijmwinnaar. Die bijdrage komt voort uit een schrijfopdracht van het Lectoraat Performatieve Maakprocessen, een schrijfopdracht die elke Pluijmwinnaar krijgt. Dit Pluijmessay bepaalt tevens het thema waar de theaterteksten in deze bundel omheen worden geschreven.

Zijlstra, die De Pluijm 2015 won met haar scriptie De schaamte van de schrijver, bepaalde hiermee het thema van de Theaterboek-bundel van 2016. De bundel van dit jaar kreeg dan ook de toepasselijke titel Schaamte. Wie benieuwd is naar het essay en de eenakters, kan de bundel Schaamte aanschaffen via de website van Theaterboek of via bol.com.

Aandacht voor de nieuwe Pluijmwinnaar

René van DijkOok was er tijdens de afstudeerdag aandacht voor René van Dijk, die De Pluijm 2016 won met zijn scriptie Worldbuilding. René werd tijdens de diplomauitreiking geïnterviewd door Marcel Dolman, hoofddocent Interactive Performance Design en tevens René’s scriptiebegeleider.

Het onderwerp van de prijswinnende scriptie, worldbuilding in het theater, belooft thematisch een interessante bundel van De Nieuwen in 2017 op te leveren.

 

Een reactie op “Eerste Pluijmessay verschenen bij Theaterboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *