Nominaties De Pluijm 2016 bekend

Het is zo ver! Na een spannend juryberaad heeft de jury, uit alle enthousiaste en vaak indrukwekkende inzendingen voor De Pluijm, twee studenten genomineerd voor de prijs voor de meest eloquente en erudiete scriptie van HKU Theater in 2016: Bente van Arkel (Theatre in Education) en René van Dijk (Writing for Performance). Over twee weken weten we wie de uiteindelijke Pluijm heeft gewonnen. Hieronder worden de twee ‘finalisten’ en hun scripties kort voorgesteld.

Bente van Arkel

Bente van Arkel (student Theatre in Education) is genomineerd met haar scriptie Immer auf der Suche, een onderzoek naar het begeleiden van spelers in een postdramatisch maakproces.

René van Dijk

René van Dijk (student Writing for Performance) is genomineerd met zijn scriptie Worldbuilding, een onderzoek naar worldbuilding in literatuur, films, games en hedendaags theater.

17 juni: prijsuitreiking

Op vrijdag 17 juni zal de prijsuitreiking van De Pluijm 2016 plaatsvinden in het Akademietheater van HKU Theater. Dit zal deel uitmaken van een feestelijke middag rondom de presentatie van het nieuwe boek Dansende tongen van het Lectoraat Performatieve Maakprocessen van HKU Theater. Wil je hierbij zijn? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de Facebook-pagina van het lectoraat!

Meer weten?

De Pluijm is een jaarlijks uit te reiken, HKU Theater-brede prijs voor het beste beschouwende (non-fictie) afstudeerwerk. Lees hier over de geschiedenis van De Pluijm, bekijk de uitleg van juryvoorzitter Nirav Christophe, of bekijk wat er met De Pluijm valt te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *