De Pluijm: een HKU Theaterbrede prijs

Juni 2016 wordt voor de tweede maal De Pluijm uitgereikt aan een afstuderende van HKU Theater. Begonnen als een ode aan docent en taalvirtuoos Cees van der Pluijm (1954-2014), is de prijs uitgegroeid tot een prestigieuze bokaal, uitgereikt door het Lectoraat Performatieve Maakprocessen van HKU Theater.

De Pluijm is een prijs voor beschouwend werk van alle afstuderende theaterstudenten van HKU Theater. De Pluijm daagt studenten uit tot heldere beschouwing van het kunstenaarschap en hun rol in de samenleving. De Pluijm beloont een (positief-)kritische houding, analytisch vermogen en een brede algemene ontwikkeling. En tot slot tracht De Pluijm innovatie te stimuleren; de prijs zoekt nieuw onderzoek, een nieuw werkveld en nieuwe denkrichtingen.

2016: eerste Pluijmcollege

In 2016 is voor het eerst sprake van een randprogrammering die aan bovenstaande doelen een bijdrage levert. Zo zal enkele maanden voor de prijsuitreiking een ‘Pluijmcollege’ worden verzorgd, gericht op het literaire en artistieke belang van beschouwend schrijven. Ieder jaar nodigt het Lectoraat Performatieve Maakprocessen hiervoor een auteur of anderszins professional binnen het beschouwende genre uit. Het eerste Pluijmcollege in 2016 wordt verzorgd door mede-Pluijm-initiator en HKU-docent Jelmer Soes.

Benieuwd naar meer informatie? Lees alles over de daadwerkelijke prijs, de eerste winnaar, of raadpleeg de reglementen om te weten hoe jij met je beschouwende werk voor De Pluijm kunt meedingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *